Site Overlay

Butikken

Wind Power - The Danish Way

88 sider

Pris 75,00 kr.

”Wind Power – The Danish Way” er den første bog, der fortæller hele historien om Poul la Cours vindtunnelforsøg i Askov, om de fabrikker, der fremstillede 20.000 møller i perioden 1900 – 1920, om udnyttelsen af de aerodynamiske erfaringer fra flyindustrien omkring 1920 samt om udviklingen af de moderne vindmøller under og efter 2. verdenskrig.

De syv forfattere bag bogens 10 kapitler har et indgående kendskab til teknologien og historien, og de fører læserne helt frem til en aktuel status for dansk vindkraft i 2009. Bogen er på 88 sider og har et enestående historisk billedmateriale med over 150 illustrationer. Den er udgivet på engelsk, fordi den henvender sig til en international målgruppe. Den er en oplagt gave til alle med interesse i vindkraft. Forordene er skrevet af Connie Hedegaard og Jan Hyllebjerg.

Poul la Cour - Danmarks Edison

Kassetten indeholder en DVD med en film samt en CD med dokumenter. Der er både en dansk, en tysk og en engelsk version.

Videoens varighed er 26 min.

Pris 75,- kr.

Filmen ”Poul la Cour – Danmarks Edison” er en spændende historie om la Cours arbejde med vind- og brintenergi for over 100 år siden. Den foreligger nu i en dansk, tysk og engelsk version på samme DVD. Filmen er produceret af Wessing Film, og spilletiden er 26 minutter. I samme kassette findes også en CD-rom med historiske artikler, skannede originaldokumenter samt forsøgsbeskrivelser til undervisning i vindenergi. Udgivelsen er støttet af EU’s Kulturfond og LAG`s Landdistrikter.

Fra husmøller til havemøller

55 sider

Pris 75,- kr.

Bogen fortæller om udviklingen af danske vindmøller i perioden fra 1862 til i dag. Det var i 1862, at opsætningen af vindmøller blev gjort fri, så alle fik mulighed for at sætte en mølle op. I 1891 opsatte Poul la Cour sin første el-producerende vindmølle, og det var dette arbejde, som Johannes Juul senere arbejdede videre med.

Redaktion og layout: Benny Christensen

Billedudvalg og tekst: Jytte Thorndahl og Benny Christensen.

Bogen er udgivet i fællesskab med Poul la Cour Museet, Danmarks Vindkrafthistoriske Samling, Nordisk Folkecenter og Energimuseet.

Gårdmøllerne

72 sider

Pris 75,- kr.

Bogen omhandler et særligt kapitel i Danmarks vindmøllehistorie, nemlig perioden fra 1862 til efter anden verdenskrig. Fra 1862 var møllerfaget ikke længere et beskyttet erhverv, og det fik stor betydning specielt for landbruget. Nu kunne ethvert lille eller større landbrug få sin egen vindmølle. Det blev til tusindvis af møller, lige fra de meget små og simple stokmøller til de store fabriksfremstillede møller. Bogen beskriver også, hvordan møllerne udviklede sig i denne periode.

Redaktion og layout: Benny Christensen.

Bogen er udgivet i fællesskab med Poul la Cour Museet, Danmarks Vindkrafthistoriske Samling, Nordisk Folkecenter og Energimuseet.

Kapitler af vindkraftens historie i Danmark

Disse er udgivet som årsskrifter. Pris 50,- kr. pr. stk. Pris 30,- kr. pr. stk. ved køb af flere end to. Hele sættet består af 12 forskellige årsskrifter og koster 200,- kr.

Der er udgivet 12 forskellige årsskrifter med titlen Kapitler af vindkraftens historie i Danmark. De omhandler alle den historiske udvikling fra omkring 1864 til 1970 og beskæftiger sig både med den tekniske udvikling og udbredelsen af vindmøllerne. I hæfterne kan man både læse om de mange opfindelser, som var forudsætningen for udviklingen på dette område og om de mennesker som stod bag udviklingen. Redaktion og layout: Benny Christensen. Bogen er udgivet i fællesskab med Poul la Cour Museet, Danmarks Vindkrafthistoriske Samling, Nordisk Folkecenter og Energimuseet

Poul la Cour

Grundtvigianer, opfinder og folkeoplyser 516 sider Antikvarisk bog i pæn stand. Doktordisputats af H. C. Hansen i 1984. Pris 400,- kr.

Bogen beskriver på indgående vis både personen Poul la Cour, hans opfindelser og hans mange offentlige hverv. Det er den eneste udgivelse, som på en videnskabelig måde beskriver Poul la Cours liv og virke

Bestilling: Send mail til plc@poullacour.dk med oplysning om:

  • navn
  • adresse
  • telefonnr.
  • titel på bog / video
  • antal

  Betaling: Overfør totalt beløb til konto: Reg. 9421 konto 8474 198058 Mobile pay telefon nummer: 73097 Alle priser er incl. dansk moms. Der tillægges 35,00 kr. i fragt pr. forsendelse.   Levering: Bestilling afsendes straks efter betaling er indgået